Sheqere Sina:Shprehjet e burrit për gruan


Shprehjet e burrit për gruan

 O jeta ime, që me fal lumturi,

 Mbretëresha e jetës sime je ti.

 Tani kemi ngelur vetëm të dy,

 Fëmijët janë larguar në emigrim,

 Jetën më mirë ne duhet ta shijojmë

. Kudo, dorë për dore, do të shkojmë…

 O mbretëresha, ime ti je hyjnore,

 Kafen bashkë e pimë në shëtitore.

Tani ndjemë shpirtin tonë të çliruar,

 se nga pesha e familjes jemi lehtësuar.

 Nga plagët e jetës, tani jemi shëruar

 Ndaj duhet t’i mbajmë duart shteruar

 O jeta ime, ti më ke falur shumë gëzime,

Je nënë, baba, motër, vëlla i jetës sime.

Ti o grua, je mbretëresha ime e parë,

 Për ty unë do të jem gjithmonë gjallë…

 Hajde punët t’i bëjmë të dy bashkë,

 Pastaj qetësohemi në shtrat.

 Ha, ha, ha, unë filloj e shumë qesh,

 Përqafoj burrin tim, porsi mikeshë,

 Pastaj qeshim së bashku dhe gëzojmë,

 Jetën njëri-tjetrit më shumë ia shtojmë.

About Post Author