Sherife Allko:Hija ime dhe gjinkalla


Sherife Allko

Hija ime dhe gjinkalla

Eci…eci….dhe eci!…

nëpër zhegun e nxehtë,

ku qielli ,si kupolë e zjarrtë ,

lëshon mbi tokë,

miliona penj të kaltër ….

Hija ime vallëzon ,

me ecjen time të virgjër .

Kënga e Gjinkallës dëgjohet .

Këndon veç këndon ajo ,

S’do t’ia dijë për vapën .

Në zhegun e nxehtë përvëlues ,

Gjinkalla këndon e krekosur ,

për mua nuk mendon asnjëhere ,

nëse dua ,apo s’dua ta dëgjoj ,

këngën me zërin e saj tê çjerrë .

Sipari veror hapur enkas për të ,

Spektator ,ka grurin e argjëndtë .

Gjinkalla me fustanin e saj jeshil

veç këndon sa të luan nga mentë.

Por papritur s’dëgjohet më !

Si duket plasi nga marazi .

Unë, përsëri eci, me hapin gjurmues,

në zhegun e nxehtë përvëlues !….

About Post Author