Shi pranvere-Fatbardha Budini


SHI PRANVERE.

Pas disa ditësh të Diellit me shumë nxehtësi.

Sot qielli u errësua dhe filloi një erë me pak stuhi.

Pemët,rrugët,shtëpitë u mbuluan plotë me shi.

Kjo ditë pranvere mu duk sikur ishte një ditë e ftohtë dimri.

Me këto rreshje shiu të kësaj stine pranvere.

Sollën freski, gjallëri luleve dhe të gjithë pemëve.

Pas pak erërat e furishme dhe shirat e rrëmbyer pushuan.

Retë e errëta gjithë qiellin e

mbuluan.