Shija e fjalës…Eli Nebi -Plaku


Fjalën e ashpër, mik

asnjëherë, mos thuaj..

Është e rëndë, plumb

të vret në shpirt

Në labirintin e mendjes

mbaje izoluar…

Gjejë fjalë më të butë,

të shprehish “moskënaqsinë”…

Se nga sytë, një ditë

mjergulla, largohet…

Shikon qiellin, qartë

shikon kaltërsi…

Frynë erë e pendimit

por shpirtit të plagosur

nuk do mundi dot

akullin t’ja shkrijë

Shijen e kësaj fjale

shpesh e kam provuar…

Shumë e hidhur është

si helm dhe si vrer…

Dhe pse gotën me mjaltë

më pas më ofruan….

Shija e hidhërimit

më ngeli, përherë….

Eli Nebi -Plaku tetor 2023