Shikimet e UFO-ve në rritje në Irlandën e Veriut


Shikimet e UFO-ve në rritje në Irlandën e Veriut

Policia merr tetë pamje të pashpjegueshme në vitin 2021, duke përfshirë dritat e bardha dhe ‘imazhet e çuditshme’ në CCTV.

Një disk i çuditshëm thuhet se është parë në qiell në zonën Slemish të Qarkut Antrim në fund të majit.

Nga disqet misterioze mbi malin Slemish në qarkun Antrim deri tek imazhet e Irlanden e Veriut Irlandë vitin e kaluar.

Policia mori tetë pamje në Irlandën e Veriut gjatë vitit 2021, një rritje nga gjashtë raporte të tilla në 2020 dhe katër në 2019.

Këto përfshinin një raport të një anije kozmike dhe dritat ndezëse në zonën e Downpatrick më 17 janar.

Në maj, policia mori dy raporte shikimesh, një nga dritat e bardha pas një helikopteri në zonën e Maghaberry dhe një disk i çuditshëm i parë në qiell në zonën Slemish të Qarkut Antrim në fund të muajit.

Në korrik u raportua për “imazhe të çuditshme” në CCTV në një shtëpi në zonën e Newtownabbey dhe një objekt në formë kube me tetë drita në qiell të raportuar në zonën Saintfield.

Në shtator u mor një raport në zonën e Lisburnit për “të huajt në dhomën e gjumit”, ndërsa në tetor një pacient i ndaluar raportoi se ishte rrëmbyer nga të huajt.

Raporti përfundimtar i vitit ishte për “dritat e pazakonta të ndritshme në qiell”

Raportet e shikimit të UFO-ve në bazën e të dhënave të Shërbimit Policor të Irlandës së Veriut (PSNI) përfshijnë objekte fluturuese të paidentifikuara (UFO); dukuritë ajrore; dukuritë ajrore të paidentifikuara; dritat në qiell; dhe alienët dhe jashtëtokësorët.

Një zëdhënës i PSNI tha se nuk ishte kryer asnjë hetim në lidhje me këto incidente.

Nick Pope, i cili dikur hetonte raportet për pamjet e UFO-ve për Ministrinë e Mbrojtjes (MoD), tha se ishte e mundur që më shumë njerëz që kalojnë më shumë kohë në shtëpi gjatë pandemisë mund të përbëjnë një rritje të pamjeve të raportuara.

“Është e vështirë të thuhet se çfarë fshihet pas rritjes së vogël të shikimeve,” tha ai.

“Covid-19 dhe bllokimet mund të kenë luajtur një rol, me njerëzit që kanë pasur më shumë kohë në dorë gjatë pandemisë dhe ndoshta kanë vënë re gjëra që më parë mund të kenë kaluar pa u vënë re.

“Një tjetër mundësi është që njerëzit po ndjekin situatën në Shtetet e Bashkuara, ku Kongresi po e merr seriozisht çështjen dhe Pentagoni ka nisur nje nisme te re per Ufot  .

“Kjo mund t’i bëjë njerëzit më të prirur të raportojnë diçka të pazakontë që ata kanë parë, sepse kjo dërgon mesazhin që autoritetet e marrin seriozisht çështjen.”

Megjithatë, Pope tha se besonte se numri i vërtetë i shikimeve ishte shumë më i lartë.

“Mjerisht, shifrat janë ende mjaft të ulëta dhe dyshoj se ka nën-raportim kronik, ndoshta për shkak të stigmës së perceptuar,” tha ai.

“Kjo është ndoshta pasojë e vendimit të Ministrisë së Mbrojtjes për të ndaluar hetimin e UFO-ve në fund të vitit 2009.

“Nëse Ministria e Mbrojtjes rifillon hetimet dhe i kërkon publikut të raportojë ndonjë gjë të pazakontë, jam i sigurt se ata do të marrin shumë raporte.”