Shiqom një herë-Nexhat Bexheti


Shiqom një herë

Sa shumë ditë të gjata kaluan

Sytë e tua athua më kanë harua

Druaj se mos ngele zemra ime.

E të duket sikur me qenë jetime

Të lutem mos ndihem e braktisur

Zemër e thuer,me dhimbje e qendisur.

S’kam kuptim pa ty,si do të jetohet

Shpirti dita ditës më grimcohet

Sytë e tu blue,kur me shikojnë.

Motive për jetën më premtojnë

Shiqimi ytë shumë më mungon

Pse shtiresh se nuk e kupton.

E di se buzët tua me tjera ngjeshen

Kurse buzët e mia janë vyshkur

Mos kërko nga ikja të ndihesh krenarë.

Po ashtu ikja nuk do të bën fitimtarë

Të bën të dukesh, shumë më pak shqiptarë

Ata që kanë bë gjatë jetës tradhëti

Asnjeherë nuk kanë jetuar në liri

Ti asnjëherë s’më bën të ulët.

Vyrtitet e bindjes sime nuk shkulen

E di se do të zhgënjehesh nga kalimtaret

Nga se koha me mua nuk përmallet

Kujtimet me mua i ke nën lëkurë.

E ata nuk mbulohen me tjetër pelhurë

Të shpifurit të kanë shpifur me aventurë

Pastaj do t’i ngjashë të shëmtuarës  pikturë.

Pa hile, t’a kam zbuluar se të kam në zemër

Karakteri im nuk  pranon tjetër emër

Të dua me trup,dhe me shpirtë.

Jam ritur nëpër kreshtat e Shqipërisë

Luftoj tët çliroj, nga prangat e tradhëtisë

Dhe tët nxjeri  nga jorgani i plogështisë

Të lutem,ktheje shiqim nga unë.

Jetë të lumtur kam me tët sëndërtue

Buzët e mia janë vetëm tuat a s’të gëzojnë

Kalimtaret,lavire  synojnë tët grimcojnë

Nuk them unë, përvojat ashtu thuan.

 A e dine se avanturistet nga fisi  të larguan

Eja pranë meje, mos na humbet koha kotë

Unë ri e pres, megjithse vuaj motë për motë.

Digjem si nën llavën e vullkanit të zjarrtë

Gabimin tëndë do e shlyej me kokën lartë

Edhe farefisi gabimin do t’a falë.

Kujdesen për ty,sepse të kanë përmallë

Mua me konsiderojne si pjesë e familjes

Ata kënaqen nëse ne dy ecim drejtë lumturisë.

Megjithate do të inkuadrohesh përsëri në jetë

Harohen të gjitha kur përmirësohesh vetë.

Nexhat Bexheti