Shiu dhe ne të dy:Blertë Tmava Veselaj


Në shiun e ftohtë

që binte atë natë

Nën ombrellën e vogël

trupat ngjitur qëndronin.

Me të vërtetë bënte ftohtë

e unë ndihesha me fat

Nuk kishte më bukur

kur zemrat dashuronin.

I lutesha zotit

që shiu të mos pushonte

ëmbëlsia e buzëve të tua

Dora e jote që gjithë trupin më përshkonte.

Në ato momente

doja që koha të ndalonte për mua.

Dridheshin trupat

dridheshin nga ndjenjat…

I ftohti mes nesh

nuk egzistonte

Ku kishte më bukur:

Unë, ti dhe dashuria.

Shpirti e zemra ime

veç ty të takonte.

Sa herë bie shi

me nostalgji e vështroj.

Sytë i mbyllë ngadalë

të kthehem edhe njëherë

Në ato çastet e shkuara

të them: Të dashuroj!

Të ndjejë buzët e tua

ti puth si atëhere.

About Post Author