Shiu i vjeshtës-Murtez Asllani


Shiu i vjeshtës

i vlefshëm n’tetor

sa shumë e admiron

bujku punëtor

Retë në qiell

ecin me shpejtësi

ato lajmërojnë

se do të bjerë shi.

Gjemojnë traktorët

punohet me nxitim,

për mbjelljen e grurit

edhe n’vendin tim.

Bujqit shihen kudo

në kopshtije e ara,

në kopsht vilën mollët

në ara hudhet fara.

Ai e çmon jetën

dhe punon me vullnet,

ta ushqej shëndetshëm

familjen e vet.

Djersët i shkojnë çurg

bujkut kur ounon,

ndërkaq në mbrëmje

fëmijët i ledhaton.

Mbushën hambarët

plot me bereqet,

jeta në fshat

tashmë ka lezet.