Shkëlqim misterioz rozë në Australi …


Eleanor Imster

Një shkëlqim misterioz rozë në qiell

Ka shumë muhabet në mediat sociale sot (21 korrik 2022) për një shkëlqim të çuditshëm rozë në qiell që u shfaq mbrëmë mbi Mildura, Australi. Pavarësisht nga disa frikëra lokale për të kundërtën, ai nuk ishte një pushtim alienësh apo një portal për një dimension tjetër. Në vend të kësaj, shkëlqimi i çuditshëm erdhi nga një objekt lokal kanabisi, ku dikush kishte harruar të mbyllte blindat e ndërprerjes.

Njerëzit në Mildura – e cila është në Australinë juglindore, në shtetin e Victoria – thanë se ishin në mëdyshje kur panë rrethin misterioz rozë me ngjyra të ndezura në qiellin e tyre të mërkurën në mbrëmje. Dhe, në fakt, kjo ka qenë një javë e mirë për aurorat në gjerësi të lartë. Por Mildura – në rreth 34 gradë gjerësi jugore – është shumë afër ekuatorit për të parë aurorat.

Pra… çfarë ishte? Shikimi bëri që mediat sociale të mbushen me spekulime. Në të vërtetë, siç i tha The Guardian banorja e Mildura, Tammy Szumowski :

Ishte shumë e çuditshme. Isha në telefon me mamanë time dhe babai im thoshte se bota po merrte fund.

Objektet lokale të kanabisit ‘fasohen

Në këtë rast, siç rezulton, shkaku ishin dritat e rritjes nga një fermë lokale kanabisi medicinal, i njohur ndryshe si Cann Group . Peter Crock, CEO i kompanisë i tha ABC Mildura-Swan Hill Breakfast këtë mëngjes se objekti ishte me të vërtetë burimi i shkëlqimit rozë. Crock tha :

Siç mund ta dini, kanabisi rritet në një ditë të zgjatur. Zona e lulëzimit është 12 orë dritë dhe 12 orë errësirë, që zakonisht është nga 7 e mëngjesit deri në 7 pasdite.

Normalisht, blindat mbyllen në të njëjtën kohë me perëndimin e diellit, por mbrëmë i kishim dritat ndezur dhe grilat ende nuk ishin mbyllur, kështu që kishte një periudhë që krijonte një shkëlqim.

E rëndomtë, apo jo?

Pse një shkëlqim rozë?

Rhys Cohen, menaxher i lartë i komunikimit në Cann Group, shpjegoi për The Guardian se dritat LED të ftohura me ujë të përdorura në rritjen e kanabisit funksionojnë në një gjatësi vale të ndryshme nga shumica e dritave. Dhe kjo, konkretisht, është arsyeja pse ato shkëlqejnë rozë:

Bimët e kanabisit kërkojnë spektër të ndryshëm drite për të inkurajuar rritjen e tyre. Shpesh përdoret një dritë e spektrit të kuq. Normalisht objekti do të kishte blindat e ndërprerjes që zbresin gjatë natës dhe në të ardhmen do ta bllokojnë atë shkëlqim.

Vendndodhja sekrete

Cann Group thotë se është kompania e parë australiane që siguron licenca për kultivimin e kanabisit për qëllime mjekësore dhe kërkimore. Deri më tani, lokacioni i objektit ka qenë tradicionalisht i pazbuluar. Pavarësisht nga sugjerimet nga shkëlqimi rozë e së mërkurës, Cann nuk do të thoshte se ku është. Vendndodhja e saktë e vendit të kulturës së re medicinale të kanabisit në Mildura mbetet sekret … për momentin.

Përfundimi: Disa banorë të qytetit juglindor të Australisë Mildura menduan se po pushtoheshin nga alienët të mërkurën mbrëma, për shkak të një shkëlqimi misterioz rozë në qiell. Në vend të kësaj, dikush harroi të heqë hijet në dritat e rritjes në një strukturë lokale kanabisi.

About Post Author