Shkencëtari pa të mbijetuarin e huaj në RoswellV.Verma
A mund të ketë një qytetërim tjetër që jeton mes nesh? Ekspertja e UFO-ve Anna Whitty ka paraqitur një teori që sugjeron se alienët kanë banuar në oqeanet e Tokës për mbrojtje dhe kanë qenë gjithmonë të pranishëm në planetin tonë. Pretendimet e Whitty-t bazohen në deklaratën zyrtare të Dr. Shirley Wright, e cila dyshohet se intervistoi të mbijetuarin e vetëm të rrëzimit të Roswell në 1947.
Një dokumentar dy-orësh i quajtur “ Roswell 75: The Final Evidence ” paraqet Whitty së bashku me ekspertë të tjerë, duke diskutuar përplasjen e UFO-ve dhe praninë e mundshme të alienëve humanoidë të avancuar në Tokë. Në dokumentar, Dr. Wright përmendi se alienët pyetën për eksplorimin njerëzor brenda oqeanit, ata pyetën “sa larg në oqean” udhëtuan njerëzit.
Dr. Shirley Wright, një ish-kolege e Albert Ajnshtajnit deklaroi se ajo intervistoi alienët e gjetur në vendin e përplasjes në Roswell në vitin 1947. Ajo vuri në dukje se alienët në të vërtetë janë thjesht njerëz, por një formë e avancuar. Ajo pretendoi se ishte e pranishme kur qeveria amerikane intervistoi një të mbijetuar alien nga përplasja e Roswell. Sipas Dr. Wright, alieni tha se jo të gjithë jetojnë mbi tokë dhe se shumë banojnë nën tokë në planetin tonë.
Në vitin 1993, një intervistë me Dr. Shirley Wright u bë publike ku ajo pretendon se ka qenë dëshmitare e ekzaminimit të mbeturinave të përplasjes së UFO-ve në Roswell dhe ka hasur nëntë trupa alienësh. Intervista zbulon përshkrime të hollësishme të karakteristikave fizike të alienëve, veshjeve të tyre dhe aftësisë së tyre të dukshme për të mbijetuar në atmosferën e Tokës, duke theksuar gjithashtu informacionin e kufizuar që ata ishin të gatshëm të zbulonin në lidhje me stilin e tyre të jetesës dhe metodat riprodhuese.
Dr. Shirley Wright ishte një mësuese dhe shkencëtare e përkushtuar, duke fituar doktoraturë në Kimi Fizike dhe Shkenca Fizike. Ajo ishte profesoreshë kimie në MDCC për më shumë se 50 vjet. Ajo ishte një studente e Dr. Albert Einstein në Princeton. 
Sipas Dr. Wright, ndërsa diskutonte për lejen e saj të sigurisë, ajo zbuloi: “Arsyeja e vetme që mund të shkonim është se është një çarje apo e çaktivizuan atë … pas shkollës, ajo u çaktivizua menjëherë.” Kjo sugjeron se aksesi i saj në incidentin e Roswell u lehtësua nga leja e saj, e cila u dha posaçërisht për qëllimin e ekzaminimit të përplasjes jashtëtokësore.
Kur u pyet për takimin e saj me të mbijetuarin nga jashtëtokësorët, Dr. Wright pranoi: “Isha përsëri në motel në një qytet aty pranë dhe më kishin thënë se do të isha në gjendje ta mbaja gjallë qenien.” Kjo deklaratë ngre pyetje në lidhje me natyrën e përfshirjes së saj dhe rëndësinë e rolit të saj në trajtimin dhe studimin e qenies jashtëtokësore.
Duke përshkruar pamjen e alienëve, Dr. Wright kujtoi gjallërisht: “Ata ishin shumë të lehta, të buta, me të vërtetë gri-jeshile. Ata kishin një fizik të hollë, të dobët, pa hundë, por shenja ku do të ishte hapja e hundës, sy të spikatur dhe një gojë. Ata nuk kishin vetulla, por kishin veshë dhe një kokë shumë të pirun.” Këto përshkrime të hollësishme përshkruajnë një pamje të qenieve të botës tjetër që ajo takoi gjatë përvojës së saj të jashtëzakonshme.
Për më tepër, Dr. Wright vuri në dukje: “Sytë e tyre ishin të mëdhenj, gjëja më e dukshme që do të shihje në fytyrën e tyre. Ata ishin pothuajse kafe-zi, shumë të errët. Kjo thekson veçorinë e syve të alienëve dhe shton mistikën rreth pamjes së tyre.
Në lidhje me veshjen e tyre, Dr. Wright vërejti: “Ata kishin kostume, shumë të ngjashme me ato që ne i quajmë kostume. Pëlhura, megjithatë, ishte e panjohur për mua si kimist. Nuk i ngjante asnjë pëlhure që njoha.” Ky detaj intrigues ngre pyetje në lidhje me teknologjinë dhe materialet e përdorura nga këta vizitorë jashtëtokësorë.
Dr. Wright preku gjithashtu aftësinë e dukshme të alienëve për t’u përshtatur me atmosferën e Tokës, duke thënë: “Ata me sa duket mund të mbijetojnë në atmosferën tonë. Ata dukej se tregonin se atmosfera ishte mjaft e ngjashme, megjithëse jo identike me tonën.” Ky zbulim lë të kuptohet për përshtatshmërinë e jashtëzakonshme të këtyre qenieve dhe kuptimin e tyre të avancuar të kushteve të ndryshme planetare.
Në sferën e stilit të tyre të jetesës dhe metodave riprodhuese, Dr. Wright pranoi: “Ne u përpoqëm ta zbulonim këtë, por ishim shumë të kujdesshëm që të mos i kundërshtonim. Ata nuk zbuluan shumë për këtë, por përmendën të jetuarit nën tokë, në ato që ne do të quajmë kushte nëntokësore.” Kjo sugjeron një aspekt unik të qytetërimit të tyre dhe preferencën e tyre për të banuar nën sipërfaqe.
Anna Whitty i tha Daily Star se nëse çdo gjë që Wright kishte dokumentuar përmes intervistës së saj është e saktë, atëherë është më e besueshme që alienët të vijnë nga nën det dhe jo nga një planet tjetër. “Nëse ajo që tha Shirley është e drejtë, ka më shumë gjasa që alienët të vijnë nga diku nën det ose shpella ose diçka e tillë, në vend se një planet tjetër, ka kuptim sepse ka shumë prova në planet që ka pasur një kataklizëm çdo disa mijëra vjet, “tha Whitty.
“Nëse njerëzit në sipërfaqe po kthehen në Epokën e Gurit çdo disa mijëra vjet, dhe këta njerëz janë diku ku janë më të mbrojtur sepse janë nën tokë, atëherë ndoshta zhvillimi i tyre në teknologji dhe inteligjencë po vazhdon në një trajektore lart.Është gjithashtu e mundur që ndoshta nuk janë fare qenie, por mund t’ju bëjnë të mendoni se po shihni atë që nuk po shihni,” shtoi ajo.
Teoria e Whitty-t për alienët që janë “entitete nënujore” mbështetet nga disa incidente dhe dëshmi. Një incident i tillë ndodhi në korrik 2019 kur pamjet e filmuara në USS Omaha treguan një UFO që zhytej në ujë në San Diego. Nuk u gjetën rrënoja apo anije të gjetura. Nënkoloneli në pension i Forcave Ajrore të SHBA-së, Richard French , i cili shërbeu si hetues kryesor i Projektit Blue Book në vitet 1950, pohoi se kishte parë dy alienë që riparonin anijen e tyre të zhytur nën ujë në Newfoundland.
French dëshmoi për përvojat e tij para ish-anëtarëve të Kongresit në Seancën Qytetare në 2013, duke deklaruar se ai pa alienët dhe zanatet e tyre nën sipërfaqen e ujit. Ai përshkroi ujin e pastër që e lejonte të vëzhgonte qeniet dhe aktivitetet e tyre. Pavarësisht nga roli i tij si debunker i UFO-ve, French konfirmoi se ishte një pamje e UFO-ve që përfshinte jashtëtokësorë.
Tregime të tjera mbështesin idenë e pranisë jashtëtokësore në oqean. Ish Mate i Gunner John Baughman , i vendosur në USS Carl Vinson në 2010, raportoi se kishte parë një UFO në formë Tic Tac nën ujë. Ai përshkroi një objekt të fortë që u rrëzua me shpejtësi dhe u zhduk ndërsa zbriste në thellësi.
Ka pasur edhe takime me objekte të paidentifikuara të zhytura në ujë (USO). Ekuipazhi i një nëndetëse sovjetike pa gjashtë objekte në formë disku që i afroheshin anijes së tyre me shpejtësi të madhe. Në pamundësi për të shpëtuar, ata u detyruan të dilnin në sipërfaqe. Nëpërmjet periskopit, ata vëzhguan objektet që dilnin nga uji dhe largoheshin me shpejtësi.
Këto incidente dhe dëshmi ofrojnë dëshmi për praninë e aktivitetit jashtëtokësor në oqean dhe mbështesin teorinë e Whitty për alienët si “entitete nënujore”.