Shkencëtari zbulon dy takime të tmerrshme nënujore me UFO në nëndetëse bërthamore gjatë operacioneve të fshehta


Një vit më parë ne nentor 2023,një objekt i paidentifikuar që po udhëtonte nën oqean me një shpejtësi më të madhe se shpejtësia e zërit iu afrua rrezikshëm një nëndetëse bërthamore. Ky pretendim u bë nga një studiues i cili ishte duke punuar në një operacion të klasifikuar në bordin e USS Hampton kur ai bëri deklaratën.

Një objekt i paidentifikuar që po udhëtonte nën oqean me një shpejtësi më të madhe se shpejtësia e zërit iu afrua rrezikshëm një nëndetëse bërthamore. Ky pretendim u bë nga një studiues i cili ishte duke punuar në një operacion të klasifikuar në bordin e USS Hampton kur ai bëri deklaratën. Për shumë vite, Bob McGwier punoi në inteligjencën klandestine. Ai zbuloi dy incidente rreth UFO-ve nënujore ose USO-ve, të cilat i kishte parë gjatë kryerjes së operacioneve të fshehta. Ky pretendim u bë disa muaj pasi një video ishte bërë publike nga ushtria e Shteteve të Bashkuara, në të cilën dukej se tregonte një objekt fluturues të paidentifikuar që lëvizte nga qielli në ujë në vitin 2019.

Studiuesi i UFO-ve dhe ish-piloti luftarak Chris Lehto dëgjoi historinë nga Bob McGwire, i cili tha se nëndetësja kaloi me shpejtësi të pabesueshme ndërsa “shkonte thellë dhe shpejt” në fund të viteve 1990. McGwire deklaroi se ky takim u vërtetua nga një anëtar i ekuipazhit i cili u befasua nga shpejtësia e objektit të zhytur të paidentifikuar, i njohur gjithashtu si USO.

Ne ishim duke u nisur dhe papritmas dëgjova tingullin që ishte vërtet i çuditshëm… po lëvizte kaq shpejt. Thjesht nuk mund ta besoj sepse kjo nëndetëse është e kufizuar në shpejtësinë që mund të shkojë për shkak të papërshtatshmërisë së ujit përpara saj dhe kjo gjë na shpërtheu sikur të ishim në këmbë. Unë nuk do të hedh askënd tjetër nën autobus këtu, por ju garantoj se ndodhi si më poshtë: një person me njohuri për sistemet në bord doli dhe tha ‘o Zot’ kjo gjë e dreqit po ecën më shpejt se shpejtësia e zërit nën ujë, por është më e shpejtë se shpejtësia e zërit në ajër.”

Robert G. McGwier është themeluesi dhe Këshilltari Teknik në Hawkeye 360. Ai shërben si Drejtor Teknik i Federated Wireless, Inc. Dr. McGwier është Drejtor i Kërkimeve për Qendrën Ted dhe Karyn Hume për Sigurinë dhe Teknologjinë Kombëtare dhe Profesor i Kërkimit në Departamenti Bradley i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike në Virginia Tech. Në Virginia Tech, ai drejton ekzekutimin e përgjithshëm të misionit kërkimor të Qendrës dhe drejton përpjekjet e zhvillimit të programit të universitetit në aplikimet e sigurisë kombëtare të sistemeve pa tela dhe hapësinore. Fusha e tij e ekspertizës është në komunikimet me radiofrekuencë dhe përpunimin e sinjalit dixhital.

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?gdpr=0&us_privacy=1—&gpp_sid=-1&client=ca-pub-3325505688075840&output=html&h=250&slotname=4431894249&adk=2086634042&adf=1343105921&pi=t.ma~as.4431894249&w=300&lmt=1714215017&format=300×250&url=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fconspiracy%2Fscientist-reveals-two-terrifying-underwater-ufo-encounters-on-nuclear-submarine-during-covert-operations%2F&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTUuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTI0LjAuNjM2Ny42MSIsbnVsbCwwLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjEyNC4wLjYzNjcuNjEiXSxbIkdvb2dsZSBDaHJvbWUiLCIxMjQuMC42MzY3LjYxIl0sWyJOb3QtQS5CcmFuZCIsIjk5LjAuMC4wIl1dLDBd&dt=1714215017004&bpp=1&bdt=176&idt=203&shv=r20240424&mjsv=m202404230101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D9f4402f6a313bb61%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DALNI_Mb9Pn2poi3zg4OIlcG_63oMNETN9A&gpic=UID%3D00000e0178aed8e3%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DALNI_MaPDqGDvpSz2KFTCRnmDb7eEbiyKQ&eo_id_str=ID%3D9e67d88bd465d1f7%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DAA-AfjbJRCj7XCwPt7GMbVQ9beKU&prev_fmts=0x0%2C300x250&nras=1&correlator=8466520052851&frm=20&pv=1&ga_vid=471565944.1714214904&ga_sid=1714215017&ga_hid=858406994&ga_fc=1&u_tz=-540&u_his=8&u_h=768&u_w=1024&u_ah=720&u_aw=1024&u_cd=24&u_sd=1&dmc=8&adx=192&ady=2311&biw=1007&bih=599&scr_x=0&scr_y=0&eid=44759876%2C44759927%2C44759837%2C31082968%2C42531706%2C44795921%2C31082606%2C95331043%2C95331368%2C95331555%2C31078663%2C31078665%2C31078668%2C31078670%2C95331578&oid=2&pvsid=1570379065692132&tmod=1633403557&uas=0&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fcategory%2Fufo%2F&fc=1920&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1024%2C0%2C1024%2C720%2C1024%2C599&vis=1&rsz=%7Co%7CeEbr%7C&abl=NS&pfx=0&fu=0&bc=31&bz=1&td=1&psd=W251bGwsbnVsbCxudWxsLDNd&nt=1&ifi=3&uci=a!3&btvi=2&fsb=1&dtd=207

McGwire pati një tjetër takim me USO që ndodhi në bordin e USS Blue Ridge (LCC-19) në 2008 ndërsa ishte në mes të një Typhoon të dhunshëm. “Doja të shikoja jashtë dhe të shihja se çfarë mund të shihja dhe isha në urë, kështu që isha atje lart poshtë flamurit amerikan duke parë nga dritaret. Kur vura re se edhe pse ishim në një tajfun dhe po binte shi si i çmendur, nuk kishte shi që goditi anijen dhe unë po shkoj çfarë dreqin dhe pashë nga dritarja dhe shikova lart dhe mund të shihja një shkëlqim sipër nesh në qielli. Nuk ishte shumë e ndritshme, por unë mund ta shihja atë dhe çdo gjë që po pengonte shiun nga i gjithë rrjedha e anijes deri në skajin e saj.”

McGwire vazhdoi: “Unë besoj se isha në anën e portit dhe arsyeja pse e them këtë është sepse hodha një vështrim jashtë dhe mund ta bëja këtë sepse isha Leeward me fjalë të tjera erërat ishin nga pas meje dhe pjesa kryesore e anijes ishte duke bllokuar erërat. Kështu, unë mund të shikoja lehtësisht, kështu që gjithsesi papritmas u bë më e ndritshme dhe u ngrit drejt e shiu u kthye.”

Ngjashëm me takimin e dytë të McGwire, në 1991, USS Kirk FF108 USO Encounter u zhvillua në brigjet perëndimore të Amerikës së Jugut. Dëshmitari deklaroi se në atë kohë, ai ishte një Shef i Operacioneve dhe Inteligjencës që shërbente në bordin e shkatërruesit shoqërues të klasit Knox USS Kirk FF1087 dhe se ata ishin pjesë e një force ndalimi të drogës që përbëhej nga USS Kirk dhe tre anije të tjera të marinës. Detyra e tyre kryesore ishte të patrullonin duke përdorur një rrjet radarësh për të gjurmuar dhe më pas përgjuar aeroplanët e drogës që fluturonin nga Kolumbia, Panamaja dhe Guatemala, si dhe të kapnin çdo anije kontrabandë që mund të gjenin.

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?gdpr=0&us_privacy=1—&gpp_sid=-1&client=ca-pub-3325505688075840&output=html&h=280&adk=1563385518&adf=897680522&w=617&fwrn=4&fwrnh=100&lmt=1714215058&num_ads=1&rafmt=1&armr=3&sem=mc&pwprc=7311213030&ad_type=text_image&format=617×280&url=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fconspiracy%2Fscientist-reveals-two-terrifying-underwater-ufo-encounters-on-nuclear-submarine-during-covert-operations%2F&fwr=0&pra=3&rh=154&rw=616&rpe=1&resp_fmts=3&wgl=1&fa=27&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTUuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTI0LjAuNjM2Ny42MSIsbnVsbCwwLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjEyNC4wLjYzNjcuNjEiXSxbIkdvb2dsZSBDaHJvbWUiLCIxMjQuMC42MzY3LjYxIl0sWyJOb3QtQS5CcmFuZCIsIjk5LjAuMC4wIl1dLDBd&dt=1714215017546&bpp=1&bdt=717&idt=1&shv=r20240424&mjsv=m202404230101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D9f4402f6a313bb61%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DALNI_Mb9Pn2poi3zg4OIlcG_63oMNETN9A&gpic=UID%3D00000e0178aed8e3%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DALNI_MaPDqGDvpSz2KFTCRnmDb7eEbiyKQ&eo_id_str=ID%3D9e67d88bd465d1f7%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714214903%3AS%3DAA-AfjbJRCj7XCwPt7GMbVQ9beKU&prev_fmts=0x0%2C300x250%2C300x250%2C293x250%2C617x280&nras=3&correlator=8466520052851&frm=20&pv=1&ga_vid=471565944.1714214904&ga_sid=1714215017&ga_hid=858406994&ga_fc=1&u_tz=-540&u_his=8&u_h=768&u_w=1024&u_ah=720&u_aw=1024&u_cd=24&u_sd=1&dmc=8&adx=34&ady=3044&biw=1007&bih=599&scr_x=0&scr_y=655&eid=44759876%2C44759927%2C44759837%2C31082968%2C42531706%2C44795921%2C31082606%2C95331043%2C95331368%2C95331555%2C31078663%2C31078665%2C31078668%2C31078670%2C95331578&oid=2&pvsid=1570379065692132&tmod=1633403557&uas=3&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fcategory%2Fufo%2F&fc=1408&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1024%2C0%2C1024%2C720%2C1024%2C599&vis=1&rsz=%7C%7Cs%7C&abl=NS&fu=128&bc=31&bz=1&td=1&psd=W251bGwsbnVsbCxudWxsLDNd&nt=1&ifi=6&uci=a!6&btvi=4&fsb=1&dtd=41050

Dëshmitari tha se pozita e tij parësore ishte në Qendrën Informative Luftarake të CIC, të cilën ai dhe 22 specialistë të tjerë e mbanin 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, me rotacion në dy turne me 11 persona.

Në orën 2 të mëngjesit të datës 16 dhjetor, ai ishte në shërbim në QIK. Nata ishte e qetë dhe asgjë e pazakontë nuk ndodhi. Ai tha se e shfrytëzoi pushimin për t’u ngjitur në urë. Në këtë kohë, e gjithë anija ishte në një status të quajtur “anije e errësuar”, kur të gjitha dritat e jashtme ishin fikur, si dhe në urë, domethënë gjithçka përreth ndriçohej dobët vetëm nga panelet e instrumenteve. Shoku i tij ishte në detyrë në kuvertë atë natë dhe ata biseduan kur kishin pak kohë të lirë. Dhe befas, gjithçka përreth u ndez në ngjyrën e kuqe:

“Papritur dhe nga askund, si një blic i madh nga një aparat fotografik, që dilte nga harku i djathtë i nivelit të detit lart, ishte një blic i madh i dritës së kuqe të ndezur, që ndriçoi të gjithë anijen tonë. Ajo ndriçoi vetëm anijen tonë, jo oqeanin përreth, vetëm anijen tonë. Ndodhi aq shpejt sa OOD, navigatori dhe unë mbetëm pa fjalë për rreth 5 sekonda, në të cilën kohë shikova OOD dhe e pyeta nëse ai sapo e pa atë dritë. Ai tha po me një zë të vrenjtur.Më pas pyeta navigatorin dhe ai u përgjigj po. Më pas mora kufjet me energji të tingullit të navigatorit dhe pyeta pamjet e përparme dhe të pasme, nëse sapo kishin parë të njëjtin blic të kuq, për të cilin shikimi përpara tha: “PO! ÇFARË dreqin ishte ajo?”

Pas vëzhgimit tha gjithashtu po. Më pas kontaktova menjëherë CIC dhe pyeta oficerin e CIC nëse kishim ndonjë avion ose anije sipërfaqësore në afërsi, të cilës ai u përgjigj qartë si një bilbil. E pyeta nëse kishim ndonjë aktivitet nëndetësesh në zonë, të cilës ai u përgjigj se jo. Në këtë pikë unë pashë OOD dhe e pyeta nëse duhet ta zgjojmë kapitenin ose siç do ta quajmë ne, Plaku. OOD u ul aty i shtangur për një minutë, ashtu si unë dhe të gjithë të tjerët.

Ajo që sapo kishte ndodhur nuk kishte asnjë kuptim. Blici doli nga deti, direkt nga harku ynë i djathtë (sikur po prekte harkun tonë) dhe u ngjit lart me kaq shpejtësi, duke krijuar efektin e blicit të kuq të ndezur. Aspekti tjetër i çuditshëm i kësaj ngjarjeje ishte se vetëm anija jonë u ndez brenda ndezjes së kuqe, jo deti përreth, por vetëm anija jonë. OOD zgjodhi të mos zgjonte kapitenin dhe i gjithë incidenti u regjistrua në regjistrin e anijes sonë si një fenomen i pashpjegueshëm.

Deri në këtë ngjarje, unë nuk besoja në UFOs ose USOss. Nuk kam asnjë dyshim se anija jonë, duke avulluar me 12 nyje, u ngjit menjëherë në një avion të zhytur të paidentifikueshëm. Unë nuk mendoj se avioni apo USO kishin ndonjë ide se po lundronim drejt tyre. Mendoj se çfarëdo që të ishte, u ngrit në një mënyrë shumë të paplanifikuar dhe të shpejtë, dhe doja të na identifikonte shpejt, pra flashin.”

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?gdpr=0&us_privacy=1—&gpp_sid=-1&client=ca-pub-3325505688075840&output=html&h=280&adk=1563385518&adf=3525269335&w=617&fwrn=4&fwrnh=100&lmt=1714215262&num_ads=1&rafmt=1&armr=3&sem=mc&pwprc=7311213030&ad_type=text_image&format=617×280&url=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fconspiracy%2Fscientist-reveals-two-terrifying-underwater-ufo-encounters-on-nuclear-submarine-during-covert-operations%2F&fwr=0&pra=3&rh=154&rw=616&rpe=1&resp_fmts=3&wgl=1&fa=27&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTUuMC4wIiwieDg2IiwiIiwiMTI0LjAuNjM2Ny42MSIsbnVsbCwwLG51bGwsIjY0IixbWyJDaHJvbWl1bSIsIjEyNC4wLjYzNjcuNjEiXSxbIkdvb2dsZSBDaHJvbWUiLCIxMjQuMC42MzY3LjYxIl0sWyJOb3QtQS5CcmFuZCIsIjk5LjAuMC4wIl1dLDBd&dt=1714215017557&bpp=1&bdt=728&idt=1&shv=r20240424&mjsv=m202404230101&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D9f4402f6a313bb61%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714215261%3AS%3DALNI_Mb9Pn2poi3zg4OIlcG_63oMNETN9A&gpic=UID%3D00000e0178aed8e3%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714215261%3AS%3DALNI_MaPDqGDvpSz2KFTCRnmDb7eEbiyKQ&eo_id_str=ID%3D9e67d88bd465d1f7%3AT%3D1714214903%3ART%3D1714215261%3AS%3DAA-AfjbJRCj7XCwPt7GMbVQ9beKU&prev_fmts=0x0%2C300x250%2C300x250%2C293x250%2C617x280%2C617x280%2C617x280&nras=5&correlator=8466520052851&frm=20&pv=1&ga_vid=471565944.1714214904&ga_sid=1714215017&ga_hid=858406994&ga_fc=1&u_tz=-540&u_his=8&u_h=768&u_w=1024&u_ah=720&u_aw=1024&u_cd=24&u_sd=1&dmc=8&adx=34&ady=4396&biw=1007&bih=599&scr_x=0&scr_y=2094&eid=44759876%2C44759927%2C44759837%2C31082968%2C42531706%2C44795921%2C31082606%2C95331043%2C95331368%2C95331555%2C31078663%2C31078665%2C31078668%2C31078670%2C95331578&oid=2&pvsid=1570379065692132&tmod=1633403557&uas=1&nvt=1&ref=https%3A%2F%2Fthestrangetales.com%2Fcategory%2Fufo%2F&fc=1408&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1024%2C0%2C1024%2C720%2C1024%2C599&vis=1&rsz=%7C%7Cs%7C&abl=NS&fu=128&bc=31&bz=1&td=1&psd=W251bGwsbnVsbCxudWxsLDNd&nt=1&ifi=8&uci=a!8&btvi=6&fsb=1&dtd=M

Në fund, pas shumë diskutimesh, ata vendosën të mos zgjonin kapitenin, por thjesht ta regjistronin atë në regjistrin e anijes si një “dukuri të pashpjegueshme”.

Shumë anëtarë të Marinës së Shteteve të Bashkuara kanë raportuar pamje magjepsëse, madje është bërë publike video që tregon UFO-t që hyjnë në ujë. Një video që u xhirua nga marinarët e USS Omaha në korrik 2019 në brigjet e San Diegos është një nga provat që po vendosen për të mbështetur këtë pretendim. Një objekt sferik shihet duke fluturuar mbi anije dhe më pas duke u zhytur në oqean në një video që u shpërnda nga studiuesi dhe drejtori hetimor i UFO-ve, Jeremy Corbell. Gjatë kësaj kohe, një anëtar i ekuipazhit mund të dëgjohet duke thënë: “Uau, u spërkat!”

Videoja ngjalli interes të konsiderueshëm në internet dhe kur Corbell zbuloi se një nëndetëse e Marinës ishte dërguar për të kërkuar objektin pa sukses, gjërat u bënë edhe më intriguese. Është interesante të theksohet se pothuajse në të njëjtën kohë, nëndetëset amerikane vunë re edhe objekte të tjera anormale misterioze që sfidonin ligjet e fizikës në ujin aty pranë. Marina ka verifikuar vërtetësinë e videos, por pretendon se nuk ka asnjë shpjegim për ekzistencën e saj.

Më konkretisht, Luis Elizondo, një ish-drejtor i Programit të Avancuar të Identifikimit të Kërcënimeve Ajrore të Pentagonit, tha:

“Imagjinoni një teknologji që mund të bëjë 6-700 g-forca, e cila mund të fluturojë me 13,000 milje në orë, e cila mund të shmangë radarin dhe që mund të fluturojë përmes ajrit dhe ujit dhe përfundimisht. në hapësirë. Dhe oh, meqë ra fjala, nuk ka shenja të dukshme të shtytjes, nuk ka krahë, nuk ka sipërfaqe kontrolli dhe megjithatë ende mund të sfidojë efektet natyrore të gravitetit të Tokës. Kjo është pikërisht ajo që ne po shohim.”