Shko dallëndyshe!Ymrije Beqiri


Ymrije Beqiri

Shko dallëndyshe ti shko

Shko tek ajo derë e vjetër

Të lutëm shko mos u ndal

Mos ndalo diku tjetër mos

Shtyje pak at dere lehtë

Ç’do ditë nana pragë me pret

Shko ti shko fluturim e thuj

Ndoshta nje ditë vjen fëmiu juaj

Erdha vëtëm letrën të ta sjellë

Mos rri nanë tek ajo derë

Se ftoht fryka ajo erë

Nana fëmiun po e pretë

Ka shumë vite iku në gurbet

U ban shumë vite e mujë

Fëmiu u tret ne vend te huj

Nana smur e dermuar

Dhe te pamuri e syrit u dobsua

Ju lodhë syri nga loti mjerë

Vdiq e shkoj tuj prit në derë

Kur po i kthehët fëmija një hërë.