Shoqja-Fatbardha Amzaj


Shoqja

Të gjithë e dimé ç’është shoqëria,

Mikja qé të jep dorën kur je në rrezik,

Të gjithë e dimë mirésinë e saj,

Dhe pranverën që shoqja e ka né shpirt.

E dimë të gjithë qé shoqja e mirë,

Të do të mirën dhe té qëndron pranë,

Të fal dashuri me mirésinë e shpirtit,

E ke përkrahë, të vjen si një zanë.

Ndaj vlera e shoqes,

nuk krahasohet ,

Ështé si një gur margaritar,

Ndriçon si ylli në mes të errésirës,

Të ngroh zemrên, të bën me krahë.