Shpirti i poetit-Aferdita Selishtaj


Shpirti i poetit

Sa bukur fletë poeti

Zemrën ta bënë det

Lexon vargjet e tyre

Nga shpirt u burojën si lumë.

Shpirtin e kanë burim

Vargje shkruajnë pa fund

Me fjalë zemre dhe ngrohtësi

Përcielln, dhimbje, dashuri, e gëzim.

Yjet i zbresin në tokë

Hënën e përqafojë fortë

Vargje të bukura i këndojën

Dashuri dhe paqe dhurojën.

Fusha dhe male i bëjën të flasin

Gjuhën e tyre veç ata e dinë

Dhe fluturat të flasin me lulet

Nektarin e tyre bletës ja dhurojën

Vargjet e poetit të flasin me shpirt

Të bëjën të futesh në botën e tyre

Nektarin më të ëmbëlë hedhin atje

Dhe si magnet, lexuesin e tërheq.

Poeti e ngre zërin ku do

Ai nuk ka frikë të flasë

Fjala e tij është e ëmbël

Atje ku duhet, godet dhe fortë.

Padrejtësin e godet pa mëshirë

Drejtësi dhe paqe kërkonë

Ato i burojën nga shpirti

Prandaj dhe me forcë i kërkon.