Shpirtnxira kokëbardhë-Florentina Skendaj


Nènè moj, flokèbardha krejt,

rroba nxirè.

Mos mè hyrè nè dhomè, moj,

hyrè e dil,

dil e hyrè .

Se ti vetèm mè pyet , u shua ,

si dha shpirt ?

S’duroj dot mè, oh plasa,

nè dhomè mos mè hyrè,

jemi nè spital moj Mama,

jo nè shfaqje, nè zyrè.

Jetèthara moj ,kokèbardhè,

rrobè e shpirt nxirè

Sa bar do thahet ,

e uje do shterr ,

mendjen mba o èndèŕrmjerè..

….

DHe vetes i them,

se pamè, vetèm kapak mbèrthyer,

s’i prekèm trup ,

si pèrkèdhelèm sytè…

Mos jam nè kllapi tè rèndé

dhe u zgjofsha,

t ‘ja shoh tè syrit dritè..?!

Gènjemè o èndèrr dhe pak fare,

se jam motèr,

gènjena,

se èshtè fatnxira nènè…

O AJET, o jetèlèngatè,

jeta pa ti mè vret….

~

O pjella mitèr kobrash

Mos ju tronditni rrahjet e zemrès,

se nè shtrèngim mund t’u shpèrthej , njerèzore-vogèlsira.

Ju u pèrqalleni kèmbèsh ,

shputat duke ju lèpirè…

……

Ç’mitèr kobrash ju lindi

dhe hodhèt nè mynxyrè…

Mos flliqni dhe baltèn mbi varr ,

me ata lot tè ndyre…