Shpresa Gashi Zurnaci:Miqtë


Na mungojne ata kur jemi larg

Sidomos kur jane te sjellshem te mire e te urte

Ka dhe nga ata me huje e plot fjale

Mjafton ne shpirte te jene te bute

Miqte jane si pema me fruta

Ne degen e jetes ku kane bere vend

Por ndonjehere dikush pa dashje bie

Ndoshta degen ku ka vendin e then vet

Kjo gjithçka i takon nje sinqeriteti

Dhe njerzores ne raport me miq

Secili vendin ia bene vetit

Lum ai qe ruan vendin e vet nder miq

Lum ai qe ka vend e miq te mire

Miq ka plot te mire e te lige ne te sotmen

Por nje mik i mire e me vlere

Mjaftone sikur ta kesh tere boten.