Shpresat:Begu Davë


Shpresat

Shpresat e mëngjeseve gjithmonë thërrasim

ata do të hedhin sytë nga qielli i mëshirës,

shikimi do të mund të bëhet i ëmbël,

e n’dridhje zemre dhembja do të shkrijë.

Fryma njerëzore shpëton nga vdekja klinike

qielli i vërenjtur i buzëqesh shpresës së thyer,

fryma e shpirtit flet me zotin e gjithësisë,

dremitja e heshur zgjohet si për t’u rrëfyer

Fytyra e bërë si dyllë i verdhë dhimbjesh

do marrë skuqje të lehtë dhe pak ngjyra jete,

dëshpërimi do largohet përmes besimit,

oazi i bukur do mbulojë ofshamën e lëngimeve.

Sytë e turbulluar nga lotët e shëllirët

nisin të lexojnë hartën e lindjes sërisht,

lufta mes jetës dhe vdekjes do marr fund,

valvulat e zemrës do të jenë mrekullisht.

Vreri tretet n’për re t’qiellit si era në stuhi

e keqja do të shporret larg në shkretëtirë,

në kokëtejlin e jetës endet dhe mrekullia,

edhe pse lëngimi e plas zemrën pa mëshirë

Shpirti i lodhur do shërohet prej dhimbjesh

lotët do ndalen, kupa është mbushur në grykë,

zemra do të marrë të gjithë forcën hyjnore,

e një magji do të kthejë buzëqeshjen e ngrirë.

About Post Author