Shqipe lësho piskamë…Miranda Troci!


Poezia e recituar më 5_6/2023/

( Han i Elezit dhe Komuna Çair Shkup)

Shqipe lësho piskamë…

Shqipe..

Zgjoi djemtë e tu prej gjumi..

Nuk ashtë dita për me heshtē..

Edhe të vdekmin dheu e tundi..

Me shpètu vendin koha ma s.pretë..

Në votër prapë po të vjen shkjau..

Prapè të erdhë vakti për me qèndrue

Se po flejte votrèn t.pērlau..

Mbytu n.gjak mos e u dorzue…

A ka prapë aso trimash si ka moti..

Ti ngjeshin dhe nji herë n.brez jataganët..

Të mos e merr trollin i pazoti..

A rrojnë a kanë heshtë shqiptarët

N.qofshin gjallë ngrehuni more trima..

Si ka moti fmija prej djepi…

Pèr herē të fundit pisket shqipja

Ngjeshe n.brez se t.mbuloj gazepi..

Dibra e Mitrovica janë tonat or cuba..

S.na i zapton as politika as lufta..

Çka ashtë larë me gjak kurrë tè paudhit sia fali…

N.keni sedër ore trima zgjohuni se iu lyp vatani…

Vatan pa Dibēr e pa Mitrovicë ska..

Janë vatanet tona nè dorë të hallkit mos me ra..

N.hesape të politikës kurrë ty mos hesht..

Hasmi sheh sehir e bota me ne qesh…

Shkroi !!!

Miranda Troci!!!