SHQIPËRI O LLAVË MALLI!


KRISTO ÇiPA

Është mes gushti dhe anembanë Shqipërisë bëhen takim brezash në të gjitha qëndrat e fshatrave. Zjarri i gushtit dhe zjarri i mallit të emigrantëve përpiqen e vetetijnë. Këto pak rreshta që po ju postoj miq të nderuar mbase e ëmbëlsojnë mesgushtin

SHQIPËRI O LLAVË MALLI!

Shqipëri o llavë malli!

Sa herë që shtrëngon behari

Vijnë karvane emigranti

Si re në shtrëngatë halli

Si urori dhe stërralli

Shkrepin vetëtima malli

Lotojnë lisat, plaku, djali

Mbushen gjokset plot vatani

Kërkon dheu vet ti mbaji

Shpirt i Nënës sa planeti

Loti shkon fshihet te cepi

Që syrin ta lërë të qeshi

Brezat me dritë ti veshi

Kjo është dita që deshi

Pastaj bota le të prishet

Përposh, përpjetë të vithiset

Të mos shoh që prapë do nisen

Në thikë të hallit të grisen

Ja ha gjoksin psherëtima

Ndaj ka gushti vetëtima

About Post Author