Shqiperia po gëzon-Veronika Leshi


Ti Shqiperi je sot me gezime

Po te vijne bijte e tuj me pushime

Priti sic e ke pas zakon

Se ty Shqiperi per ta gjaku te vlon

Femijet e tuj gjithmone i ke vlersu

Se jane kene puntor ne token tande

Duke punu me djerse te ballit

Sot ty Shqiperi per ata te ka marre malli

Tashti kane marre rruget neper bote

E kane lane te shkret vendin tone

Kane lane zhdo gja ne shpit e tyre

Kan ike nje rruge pa kthim

Jepu o Zote dhe atyre pak durim.

Djem trima dhe flori kan ardhe per pushime

Sikur te bahen grupe per ty Shqiperi

Mos te marrin parasysh qeveri dhe parti

Por te mblidhen te gjithe tok

Se partia ma i madhe jeni ju sot

Burra ngrihuni ne kambe dhe vendit ti dilni zot

Tash 33 vite e lane Shqiperin te vrare

Keto parti bashke me qeveritar

Nuk po dine te ngopen asnjehere

E gjithe rinia neper bote ka maree dheun

Qendroni ne Shqiperi ju o rini trima

Fjala e juaj ne vend peshon shume rende

Rrini dhe jepni Shqiperis shpres dhe gezime

Jepni familjeve tuja shpres dhe gezim

Jepni gezime dhe perqafoni

Rrini ne Shqiperin tuj nga e para e ndertoni