Shqiponjë e maleve të lartë- Godo Mehmetaj


Shqiponje e maleve te larte

me vete me merr dhe mua

si zogun tend qe merr me sqep

se nga foleja jam larguar

Humba rrugen ika larg

syrgjynosur ku kam mbetur

si simbol te mbaj me vete

dhe i sfilitur i tretur

Shqiponje e Adriatikut

burim ne venat e mia

shprese qe me mban te gjalle

me merr ne krahet e tua

Mbretereshe e vendit tim

ti qe vigjelon mbi re

mblidhi zogjte ku jane shperndare

mos i ler te behen pred

Nga Godo Mehmetaj.