Shqiptari kohën e braktis!Meri Kusi


Kemi lindur ne kete vend.

Qe amanet na e kane lene te paret.

Ku flitet gjuha e bukur shqipe.

Plot me ngjyra dhe qelibare..!

Ky vend i bekuar nga perendia.

Ka pare shume furtuna.

Eh’ sa shekuj e luftra mban mbi shpine ngarkuar.

Por kurre nuk e kane: gjunjezuar..!

Shqipetari kohen e braktis.

Fluturon bashke me eren.

Dhe pse zemren e ka te lodhur.

Nuk lejon t’i nderrohen: stinet..!

Eshte me i ditur se natyra.

Nuk rron vetem me kujtime.

Nuk fshihet’ nuk friket si hijet.

Historine e shkruan dhe ne qiell..!

Sa keqardhje per kete vend te mrekullueshem.

Per kete popull paqe dashes.

Jeta eshte bere e veshtire.

Ne dore e kane marre.

Oligarket..!

Kujtojne se po na hedhin hi syve.

Po na hapin plage te frikshme.

Por e zeza nuk behet e bardhe.

S’besojme perralla me princer..!

Lastaret qe po rriten cdo dite.

Do te kthejne driten e diellit.

E pameshirshme do te jete forca e keti populli me shpirt te vrare.

Nuk kane lindur akoma ata burra.

Qe te gjunjezojne.

Krenarine e shqipetareve..!

Me respekt.

@GOLDEN.MERI KUSI.