Shtatori i bekuar-Kimete Osmani Beqiri


Kimete Osmani Beqiri

Zemra dhe mendja tjetërsohën

Nga ndjesia mrekullohën

Shtatori i bekuar

Fillim viti shkollorë, me uratat më të përzemërta shoqëruar.

Sytë shkëlqejnë nga dashuria

Përherë më e ndjeshme është krenaria

Pregaditjet, materjalet, lumë bankat shkollore

Kush ulet në to për të mësuar, suksese me shumë fat prore.

Mësimdhënëse, mësimdhënës jeni mrekullia vetë

Për nxënësitë në veçanti, jeni prindi i dytë në këtë jetë

Gëzuar viti shkollorë, triumfoftë mirësia

Me veprat shembull, arrihët mbarësia.

Ku do në Botë, Shtatori i bekuar

Uroj për të gjithë të jetë, më se i lumturuar

Ndjesia që na shoqëron

Veçantinë gëzon gjithmon.

E ardhmja, po që është e ndritur

Vullnetë, shpresë, dëshirë e arritur

Urata të përzemërta përherë

Falenderimi Zotit dhe më meritorëve, çdo herë.

( K.O.B )