Shtegtim-Jashar H Selmanaj


Shtegtim

1.

Drejtë vendit tim

Udhtojë më shumë deshirë

Ënderra shtegtim

Jeta lemosh dhe pa mëshirë.

2.

Sikur në ënderra

Jeta vazhon duke fluturuar

Lulet qelin ferra

Dinakria fantazëm e zgjuar.

3.

Shpresa në prrall

Ah, gënjeshtrës pas nji bisht

Në gjirin e saj e rrall

Si në ënderr deshira e brisht.

4.

Sot nuk i mbyll sytë

E shiqoj mbrëmjen më egërsi

Unë shoqeruesi ytë.

Ah, qielli shkelqen më kaltersi.

Jashar H Selmanaj🇦🇱🇦🇱