Shtëpia ikonike e ‘anijes kozmike’ në formë UFO-je është shkatërruar nga një zjarr


Shtëpia është kthyer në një gërmadhë që digjet. Kredia e imazhit: Facebook / Frisco Fire DepartmentShtëpia e famshme Frisco Futuro kishte qenë një atraksion popullor në ishullin Hatteras, Karolina e Veriut për më shumë se 50 vjet.E dizenjuar nga arkitekti finlandez Matti Suuronen, kjo shtëpi e veçantë e parafabrikuar në formë disku shihej dikur si e ardhmja e dizajnit të shtëpisë – një bisht qelqi i lëvizshëm, me diametër 26 metra.

Me një varg dritaresh në formë ovale dhe një derë të përparme që dukej si diçka jashtë Flight of the Navigator , dizajni i pazakontë nuk u ngrit kurrë, me vetëm 100 prej tyre të prodhuara.

Në ditët e sotme, ato që kanë mbijetuar konsiderohen si koleksione të rralla.

Aq më tragjik, pra, ishte lajmi se një nga shembujt më të njohur të mbijetuar të kësaj ndërtese unike u shkatërrua plotësisht pas një zjarri në ishullin Hatteras të mërkurën në mbrëmje.

gAnija kozmike’ ikonë, e cila kishte banuar në 52186 Morriss Lane, kishte ndërruar duart disa herë gjatë viteve dhe pronari i saj aktual – Leroy Reynolds – kishte tentuar më parë ta kthente atë në një muze, por iu mohua leja sepse struktura nuk përmbushej. standardet e sigurisë së ndërtesave.

Me vetëm rreth 60 prej shtëpive Futuro të mbetura në botë, humbja është një goditje e madhe.

Aktualisht mbetet e paqartë se si filloi zjarri dhe nëse ishte një veprim i qëllimshëm apo një aksident.

About Post Author