Shtyllat e çuditshme dhe të frikshme të dritës shfaqen në qiejt mbi Japoni


Fenomeni, i cili ishte i dukshëm mbi oqean, ndodh në kushte shumë specifike atmosferike.Banorët e prefekturës Tottori të Japonisë në fillim të këtij muaji u trajtuan me një fenomen të rrallë dhe mbresëlënës kur shtylla të veçanta vertikale drite u shfaqën në retë lart.

Kur fotografitë dhe videoklipet filluan të shfaqen në mediat sociale, shumë përdorues spekuluan se rrezet e dritës mund të ishin një shenjë e vizitorëve të huaj ose një lloj testimi të fshehtë ushtarak.

Në të vërtetë, megjithatë, ka ndodhur të ketë një shpjegim konvencional për spektaklin.

Një e dhënë është fakti se dritat u shfaqën mbi det dhe ndodhi që të ketë pasur shumë aktivitete të anijeve të peshkimit në kohën kur ato ishin të dukshme.

Të njohura në vend si ‘Isaribi Kochu’, këto shtylla të frikshme të dritës ndodhin kur kristalet e akullit që formohen gjatë kushteve specifike atmosferike ndërveprojnë me dritat e ndritshme të përdorura nga peshkatarët për të tërhequr peshqit gjatë natës.

Ndërsa është një fenomen i njohur, nuk ndodh aq shpesh, kështu që është ende mjaft e pazakontë për t’u parë.