Shumë pranvera ikën-Godo Mehmetaj


Shumë pranvera shkova

dhe lule ngjyra ngjyra

po lulja më e freskët

mbete vetëm ti

Vec për ty mendoja

në krah të të mbaja

dhe të ledhatoja

diku në vetmi

Ti sikur më erdhe

që nga yjet lartë

më solle dashuri

të ëmbël si mjalt

Për dore do të mbaj

në të keqe e të mirë

bashke do të jetojmë

si dy zogj të lirë

Kështu kam dndërruar

për të shtrënjtën jetë

të kam thënë të dua

dhe ta thashë vërtet

Parqeve do të çoj

ku këndojnë bilbilat

do të thur kurora

veç me trëndafila

Exif_JPEG_420