Si do tè jetè kjo pranverè:Florentina Skendaj


Si do tè jetè kjo pranverè,

manushaqet nè tè vyshkur,

a tèrbuar karafilat e trèndafilat e Majit ,

plotè ngjyra dhe dehèse aromè?

~

Po m’i lèbyr sytè Dielli,

mè kendell zemrèn ,

e tija ngrohtèsi e dritè!

~

Pèr shpirtin e dlir,

buzèqeshja e rreme,

si veshje e endur merimangash,

ravijèzim pèshtyme kafshore pèr trupin!

Kujt i duhet…?

Mua, jo!

~

Harxhuar kemi sytè nè mllefe,

pèr tjetèr gjè vallè ç’mbetet..?

Verbimi!