Si erdhi kjo kohë?-Gina Xhaferaj


Si erdhi kjo kohë?

Çudi si erdhi kjo kohë kaq e ashpër

S’e kisha dëgjuar ndonjëherë më parë.

Kur motra me motrën të bëhen botë e largët

E vëllai të vrasë brenda shtëpisë vëllanë

Nga qielli zbresin retë me shtrëngatë

Hedhin breshër e shi erë e furtunë

kur shohin se vëllezërit bëhen mëhallë.

e bota është bërë marrëzi e rrëmujë.

Emrin do ta ruaj gjithë jetën përherë

Se dua ta tregoj për brezat varg.

Ti u vrave për një metër vend sa keq

dhe vëllai yt do të marrë dy metër varr.

Ç’janë këto marrëzira e të çmenduri kohe?

Për lekë s’pyesin as për nënën e babanë.

Por ashtu do bëjnë dhe fëmijët e tu në mote

Se do marrin shembullin tënd në ballë.

Lërini lekët mos mendoni për pasuri!

Bëhuni njerëz të ndershëm si ne dhe baballarët tanë!

Bëjeni zemrën si livadhet në gjelbërim!

E duajeni me mish e me shpirt motrën e vëllanë!