Si më erdhi zbathur nata…Leonard Pipa


Si më erdhi zbathur nata…

Mbushur gjemba të argjëntë,

Mbuluar në flokë të gjata,

Si e ikura nga mëntë.

Ia grisa me dhëmbë mantelin,

Si nuse ja hoqa telin,

Fustanin e bërë pis,

Ia lava lart në vris!

Ora kishte shkuar larg,

Minutatat shkuar në varg,

Zogjtë poshtë ëndrrave flinin gjumë,

Kisha ngelur vetëm unë!…

Herët herët në mëngjes,

Bashkë i lamë sytë me vesë.

Fustanin ia qepëm rrugës,

Lulëkuqe i vumë fugës…

Deri deri në agim,

Nuk e di si iku ora,

Dielli zgjati krahun trim,

Dhe ma morri… fap, nga dora!