Si më parë-Valbona Kolaveri


Një ditë,

Adhuruam frymësh vetet

Mes dy botësh

Mbytur afshesh,dashuri

Sakaq,

Butësisht,

Më rroke sysh

Për t’më patur ëndrrash

Befasisht

Shtrëngimi

Qe i fortë shikimesh,

Brengash,

Aq e zjarrtë dëshira

Për t’më zhveshur ndjenjash

Sa për të më turpëruar

Të kuqloja dashni,

Tek më kaplonte pa u ndalë

Angështi shpirti

Për të kundruar ethshëm

Cdo gjë që na rrethonte përqark,

Në rreze krahatori,

Vibrimesh shpirt,lakmoje

Të merrje qielloren energji

Mandej,

Kushedi sa herë më puthe

Nën sy

Dhe,

Këto tangente ndjenjash

Që fshehur,rrinin nën lak

Dhe s’guxonim të flisnim

Se gojët po përtypnin dhembjen

Për të qenë bashkë

I garabite paqtë,

E tash,

Kushedi ku fshihen,

Në ç’hone flenë

Për tu zgjuar si atëherë,

Si më parë prapë.