Si ,mjergull u derdhe…Adem Nuhaj


Si , mjergull u derdhe …

Si , mjergull u derrdhe

Dhe re te burimi

Pranë meje , ti erdhe

Si , një lule prilli.

Re , në ato rrëza

Ujë i ftoht buronte

Shkoje , si thëllëza

Zemra më gufonte.

Në një rrëzë lajthie

Unë rrija mbështetur

Sorkadhe më vije

Syri te ty qepur.

Me bel të këputur

Vetull hark ylberi

Mos vall ish shkëputur

Një yll rënë nga qielli.

Ballin pak djersitur

Si , shkëmbi në krua

Buza mjatë ngjitur

Kur , më puthe mua.

Gjiri të zbardhonte

Si , djathi i napës

Mua më freskonte

Në pikun e vapës.

Lozëm edhe qeshëm

Në ato burime

Dhuruamë , aq sa deshëm

Puthje , përqafime.

Ty , të ledhatonte

Ai fllad i pyllit

Mua më freskonte

Loti yt i syrit.

Dilte , si kristali

Dhe binte mbii mua

Ai , lot malli

Aty bëhej krua.

………… Adem Nuhaj