Si po bënë sehirë kjo botë-Aferdita K. Selishtaj


Ulen pranë televizorit,

Të dëgjoj lajmet e ditës,

Fillojë me luftën e hapur,

nuk din a’ do të mbyllet.

SI po bënë sehirë kjo botë,

Tutje tu shkojën me avjonë,

I vini një murë të fortë,

Kësaj lufte të pushojë

Mblidhen, flasën dhe bërtasën,

Po as një vendim s’po marin,

Kush e ka këtë shkopë magjikë,

Kësaj lufte ti thotë ndalë.

Nuk do shkollë e s’ do mundim,

Që të meri një vendim,

Juve që e ndezët luftën,

Ju e shuanin pa mundimë.

Merëni mor u martë lumi,

Merni juve një vendimë,

Për të qënë ju superiorë,

Fukarenjtë çoni në luftë,

Shpirti e zemër jo nuk kini,

Vrisëni njerëz pa mëshirë,

E kini bërë kasapa,

Vërë dorën moj perëndi.