Si po u durojmë:Gëzim Bega


Si po u durojmë

Mos doni të kapni me dorë qiellin?
Të privatizoni Hënën edhe Diellin,
Të merrni me forcë hellin t’na piqni,
Me zjarrin tuaj po kërkoni t’na digjni.
S’u ngopet asnjëherë me pasurinë,
po e shisni edhe vëndin Shqipërinë.
E coptuat e ndat në copa në pjesë,
Të rinjtë i larguat,mendoni o faqezes.
E keni marrë me shumë hov e nxitim,
Kudo na sillni vetem vuajtje e mjerim.
Na hëngrët shpirtin ç’qe ky mallkim.?
E keni marrë me nxitim pak me avash.
hani zorrët e holla dhe,zorrën e trashë.
Vëndi ynë është i pasur me pasuri e ar,
Shikoni ju horra ullinjtë mijëravjeçare…
Mos na perçani ju o more pashallarë,
ne do jemi bashkë , asnjëherë t’ndarë.