Si të marr një vendim-Gina Kapej Xhaferaj


Si të marr një vendim

Si të marr një fjalë shpirti

Si ta marr një përkëdhelje?

Kur të vete ta kërkojë

Do të mbledh ca lule dele.

Ku të vete se skam forcë

Si ta marr një fjalë të zjarrtë

Ku problemet më janë shtuar

Ku kurbeti më thinj krejt.

Kur fëmijët më janë larguar

Si ta marr atë dëshirë

Dëshira që më është shtuar .

Të vete në vëndin tim

Të vete për të jetuar

Këtë dritë e kam të shuar

Ah, kjo udhë kaq e gjatë

Me ca pranga të çelikta.

Ëndrrën-o e marr me vete

Nip e mbesë më kanë bllokuar

Të fsheh brengë e të fsheh lotë

Që më zgjojnë fëmijërinë

Atje ku linda u rrita

Atje ku linda fëmijët

Ah, kjo natë në mes të ditës!

Ku dhe diellin e fsheh reja

I flas yllit rrëzëllitës

Flas me vete nëpër vite.