Si thesarin tuaj të çmuar-Aferdita Selishtaj


Si thesarin tuaj të çmuar

Lindë dielli në mëngjes

I nxehtë dhe rreze artë

Dalë nga dalë dita ndizet flakë

Vapë e tmerëshëme, s’është parë ndonjëherë

Dhe dita kalon me shumë mundime

Mundohen vapës sa më shumë ti shmangen

Dhe dielli perëndon i ndezur flakë

Dhe pas tij një freski e ëmbël fillon ngadalë

Dalë nga dalë dhe nata merë vëndi e saj

Dhe njerëzit filluan të lëvizin nga pakë

Dhe rrugët nga fëmijët gumëzhijën pa pushim

Kanë ardhur pushimet ti kalojën në fshatë

Gëzojën bredhin sikur s’ka ditë tjetër

Orët e vona akoma s’janë mbledhur

Gëzojën fëmijët fluturojën si zogjit

Freskija e natës sa pak si lodhë

Gëzoni fëmijë dhe bridhëni është koha juaj

Këto ditë të gëzuara më vonë do ti kujtoni

Në një të ardhmen tuaj me mallë dhe nostalgji

I mbani ato fortë, si thesarin tuaj të çmuar.