Si ti mbledh pjesët e tua-Godo Mehmetaj


Si ti mbledh pjeset e tua?

moj e shtrenjta Shqiperi,

dhe therrimet do kerkoja,

Ulqin Tetov Kosove e Cameri.

Qe i vogel i mesova,

deri ku shtrihen kufijte ,

ti moj Nene jeton me dhimbje,

mos valle te munguan bijte?

Ku ta kerkoj gjakun tend?

gjashteqind vjet ne shtegetim,

Greqi,Turqi, Itali .

Ukrain e Argjentin.

Kalabri Basilicat,

shqipen flasin edhe sot,

kudo gjenden bijte e tu,

si zogj korbi neper bote.

Gjak pikojne plaget e tua!

kishje rritur bij e bija,

kush punoi per armikun?

qe na copetoi tradhetia?

Nje nga nje jemi shperndare,

pse na thone popull pa zot?

historia tregon qarte,

kthemi kufijte moj Europe…