Si u gdhive moj bandille ?…Adem Nuhaj


Si u gdhive moj bandille?

Hajde çojmë kopenë e dhive

Të shkojmë në ato korie

lozim hije më hije.

Hajde moj bandillja ime

Të pimë ujë nëpër burime

Të mbledhim lulet me vesë

Të të puthë dy sytë e zesë.

Të vjeshtojmë atje në brinjë

Te lisi me rrush serinë.

Të të loz me ata flokë

Hardhia vello mbi kokë.

Hajde të shkëmbejmë dy llafe

Të të puthë në gushë e faqe

Moj gushë bardha gjeraqinë

Me lule do ta mbush gjinë.

Te tënda hajde për darkë

Të rrimë mbi gunë e mbi shark

Përmbi kokë Hëna e natës

Ne do flemë te derë e vathës.

Te bjemë të dy për të fjetur

Ti thëllëzë e unë fajkua

Te rrimë ashtu të mbështetur

Unë te ty e Ti te mua.

Po qe , se nata freskohet

Dhe filon e fryn veri

Që , trupi yt të ngrohet

Do ta mar ta fus në gji.

Por , gjumë s’kish pati sevda

Ìku nata dhe s’u pa

Nata iku duke lozur

Puthjet nuk kishin të sosur.