Si zogjtë në fluturim-Aferdita Selishtaj


Menduar buzë detit, vështroj në horizont,

Një nga një kujtimet,në mëndje më shkojën.

Kur ishim të dy bashkë, buzë detit të pa an,

SI zogjit në fluturim, ikënim krah për krahë.

Kujtimet më prunë, në vëndin ku u ndamë,

Zemra fluturonte, të shihte dhe një herë.

I hedhur vështrimi, në detin pa an,

Se mos vallë shikoj, ndonjë varkë mbi valë.

Dhe valët e detit, më erdhën ngadelë,

Për ty unë i pyeta,

MOS të kishin parë.

Vala s’mu përgjigjë, iku me të shpejt,

Ah moj valë e detit, më hëngre në besë.

Ah moj vale detit, më hëngre në besë.

Ma more dhe ike, dashurin e vërtetë.