Sikur ishim parë me vite-Godo Mehmetaj


Gjeta pak kohë të lirë

të hedh në ditar dy vargje

rrallë gjënden miqtë e mirë

ku të shijon dhe një kafe.

Nga afër nuk ishim parë

të dy dijë nga Labëria

Gëzimi fletë me natyrën

mua pakëz poezia.

Sikur ishim parë me vite

ndaluam për një kafe

shkëmbyem dy muhabete

drejtë në sy pa interes.

Të njohur nga poezitë

rrallë herë ndonjë koment

kisha njohur miq shumë

po rrallë inteligjent.

Folëm dhe për këngën labe

për grupet që kishin dalë

ata që juria kish zgjedhur

do shkonin në festival.