Sikur shqiponjë-Jashar H Selmanaj


1.

Ah, shiqojë në horizontin e trazuar

Alpët shqiptarë më lotë ne na thrasin

Si në burg jemi të mbyllur e të izoluar

Deshmorët e UÇK – s për valle thrrasin..

2.

Ëndrrat boshe dhe më zgjojë bubullima

Nëpër rudina e shpatije dhe në stanisht

Qetësi s’ ka, dritë naten bënë vetetima

Mjegull dhe shtrengat e koha e brisht.

3.

Ah, të gurra e gjatë ndalojmë të kroni

Ulurim e ushtim grykes vjen nga Kisha

Mallin e vjetër nga gjumi i vdekur e zgjoni

E degjojë zërin e egërë para më del bisha.

4.

Pse ecim më hap të djallit ditën pa diell

Në thës hyri djalli dhe i biri janë të qetë

Syt nata i mbyll e ne në rrug nën qiell

Tokë nuk fali ne në errësirë më mbetë.