Sikur të kisha forcë-Vilson Mersinllari


———————-

Sikur të kisha forcë,që botën të ndryshoja

sikur të kisha forcë,që botën të përmbysja

sikur të kisha forcë që botën të rrotulloja

sikur të kisha forcë,që ditët mos i ngrysja !!!!

Sikur të kisha forcë,që botën ta ktheja

sikur ish,mijra vjet më parë,në mesjetë

për të gjithë ne,dhe gjithë njerëzimin

më e mirë do ishte,për të gjithë ajo jetë.!

Le të mos njihnim shkencën,modernizimin

as shprehjet algjebrike,sinuset,kosinuset

mos e njihmim fare,në këtë botë zhvillimin

nuk do rronim me ankth,nga sëmundjet,viruset.

Të kisha forcë,disa njerëz ti zhdukja

të mos egzistonin,sot në këtë botë

shtatë pashë nën dhe,këta njerëz ti futja

që e muarën në qafë,e muarën këtë botë kot.

Nga ethet e tyre të gjithë pangopësisë

shpikën të gjitha armët,nga më vrastaret

po punojnë me mënyrat,më të pa skrupullta

që këtë botë,duan ta zhdukin ata fare.

Por unë në veten time,kam një besim

këto që kam shkruar,unë nuk i bëj dot

Zoti këta njerëz,shpejt i ndëshkoftë

dhe vëntë dorën,të rregulloj këtë botë.