Sikur!Laureta Malaj


Një botë e vogël në supet tona ,

krijime të vogla ,si yje në qiell .

Gjithçka an do mundesha dhe dëshiroja ,

gjithë njerëzimin ta ngrohja si një diell .

Sikur të mundesha një botë të ndyshoja ,

trishtimi në sy s’do të gjente vend .

Çdo shteg të tharë, do ta gjelbëroja ,

ta shndriste këtë rrugë ,të dukej ylber !

Çdo zemër e gëzuar nuk do të nguronte ,

çdo çast dhe minutë jetën ta kërkonte.

Trishtimin e syve ,larg do ta dënonte,

që brenda shpirtit” paqe” vetëm të jetonte !