Simon Mirakaj nxjerr dokumentin se kush i shpëtoi hebrenjtë


Redaktori i rubrikës :”Dossier”

Në një postim në facebook zoti Simon Mirakaj ka nxjerr një dokument që tregon se kush i kontribuoj në shpëtimin e hebrenjve .

Ja postimi i z Simon Mirakaj.

“Me rastin e ditës së Holokausit .Një dokument zyrtar i nxjerr nga arkivi shtetit,që vërteton se kush kontribuoj (jo i vetëm) në shpëtimin e Hebrejve qe ndodheshin ne Shqipëri. Ky dokument nuk e zvogëlon sakrificën e familjeve Shqiptare që i mbajtën në shtypit e tyre”.

Dokumenti është marrë nga arkivi i shtetit. Në këtë dokument  që i drejtohet Prefekturave  Drejtorisë Përgjithshme të Policisë  Tiranë,thuhet:

”Lutemi qi gjithë  ebrejve nënshteta shqiptar që kërkojnë pasaporta për në Itali,tu lëshohen pa u sjell asnjë pengesë për vete dhe për familjet e tyne.

Të porositen Kuesturat qi ti shkapërcejnë  çdo formalitet mbasi çështja ka rëndësi të madhe politike.

Për vistim nga Delegacioni italian t’interesuarit kujdesen vetë.

Ministri Kol Bib Mirakaj

About Post Author