Sinjal nga alienët deri ne vitin 2029


A mundet që sinjalet tona të kenë arritur tashmë në një planet alien?

1.

Një përgjigje ndaj sinjaleve të dërguara nga disa prej anijeve tona kozmike mund të arrijë në Tokë përpara se të përfundojë dekada, thonë shkencëtarët.Pyetja nëse jemi vetëm në univers mbetet një nga enigmat më të mëdha filozofike të kohës sonë. Ndërsa duket thuajse e paimagjinueshme që qytetërimi ynë të jetë i vetëm në kozmos, ende mbetet fakti se ne ende nuk kemi parë ndonjë provë për të kundërtën.

Megjithatë, kjo së shpejti mund të ndryshojë, sipas një studimi të ri, i cili shqyrtoi mundësinë që një qytetërim inteligjent jashtëtokësor mund të kishte dërguar një përgjigje ndaj disa prej sinjaleve që ne kemi dërguar më parë në hapësirën e thellë.

2.

Për të mësuar më shumë, shkencëtarët në Universitetin e Kalifornisë analizuan sinjalet e dërguara nga Toka në sondat Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 dhe New Horizons për të zbuluar se sa larg mund të kenë arritur këto në hapësirë ​​dhe nëse ato mund të ishin kapur nga çdo botë aliene.

Gjetjet e tyre zbuluan se sinjalet e dërguara në Voyager 2, Pioneer 10 dhe Pioneer 11 kanë arritur tashmë të paktën një sistem yjor të largët.Nëse dikush në një planet që rrotullohet rreth këtyre yjeve do të përgjonte sinjalet dhe do të dërgonte një përgjigje, më shpejt do të merrnim një përgjigje në vitin 2029.

3.

Me kalimin e kohës, sinjalet që kemi dërguar do të arrijnë gjithnjë e më shumë sisteme yjore, duke rritur mundësinë që dikush , diku do të marrë sinjalin dhe do të përpiqet të përgjigjet.Duke pasur parasysh se sa e pamundur është që ndonjë nga këto të jetë shtëpia e një qytetërimi të avancuar teknologjikisht, megjithatë, duket se të presësh çfarëdo lloj reagimi fare është ndoshta pak optimiste.