Sinjalet e përsëritura nga hapësira e thellë mund të jenë mesazhe të huaja


Sinjalet e përsëritura nga hapësira e thellë mund të jenë mesazhe të huaja pretendon studimi.

Astronomët në kërkim të shenjave të jetës aliene po dëgjojnë për pulsime radio me origjinë nga qendra e Rrugës së Qumështit.Nëse ka dikush atje jashtë që përpiqet të komunikojë me ne, ne duhet të marrim ende sinjalet e tyre (me sa dimë), por tani një studim i fundit i botuar në The Astronomical Journal ka përshkruar një strategji të re të krijuar për të zbuluar se çfarë mund të jenë mesazhe . dërguar nga jashtëtokësorë inteligjentë.

Të drejtuar nga studenti i diplomuar i Universitetit Cornell, Akshay Suresh, studiuesit kanë zhvilluar një softuer të ri të krijuar për të kapur pulsimet e përsëritura të radios që vijnë nga thellësitë e galaktikës sonë dhe për të përcaktuar nëse ato janë pulsare natyrale apo sinjale të mundshme aliene.

“Deri tani, radio SETI i ka kushtuar kryesisht përpjekjet e saj kërkimit të sinjaleve të vazhdueshme,” tha bashkëautori i studimit Vishal Gajjar i Institutit SETI.

Studimi ynë hedh dritë mbi efikasitetin e jashtëzakonshëm të energjisë të një treni pulsesh si një mjet komunikimi ndëryjor në distanca të mëdha. Veçanërisht, ky studim shënon përpjekjen e parë gjithëpërfshirëse për të kryer kërkime të thelluara për këto sinjale.”

Hulumtimi, i cili përdor të dhëna nga teleskopi Green Bank në Virxhinia Perëndimore, ka synuar qendrën e galaktikës sonë, sepse ky rajon është veçanërisht i dendur me yje dhe planetë që mund të mbështesin jetën.

Mund të jetë gjithashtu më e lehtë për një qytetërim në këtë zonë të dërgojë sinjale drejt pjesës tjetër të galaktikës për shkak të vendndodhjes së saj qendrore.

Do të jetë interesante të shihet se çfarë, nëse ka ndonjë gjë, zbulon ekipi.