Sinqeritetin!Lida Abazi


Sinqeritetin!!

E pije se e kam bere me doren time😊

Jam e sinqert ,qe nuk vyshkem kurre!

Jam e sinqert,qe ndricoj,shperndahem

dhe shperthej,si ai zjarr i kuq, qe

shperndahet an e mban!

Sinqeritetin qe kam ne shpirt ,,,

Qe shkelqen,qe eshte zbukurim I shpirtit,

e cila shkelqen dhe me shume se djamanti,

se ashtu kam lindur dhe jam ritur!!

Jam sinqeriteti ,qe me terheq e sinqerta,

e drejta e mira ,qe duken larg ne pah,

shume duket dhe nuk me genjen,

se ajo eshte e pastert ,si kristal!!

Por ka dhe raste,kur je e prodhosur dhe

nuk shkelqen ne moment!!

Je e vyshkur,je thare,si ai zambak,

si ai trendafil, kur nuk vaditesh ne ate moment qe duhesh!!

Dhe kujton se u mposhte,

por ti nuk mposhtes kurre,se ashtu ke lindur

e sinqerte!!

Dhe genjeshtren, mashtrimin nuk e duron,

nuk i ngjitesh,si patkoi kalit!!

Sa do qe mundohet,qe vjen rreth e qark teje

servili, mosmirnjohja, mosperfillja,hakmarja,

Por ti nuk i pranon, se s’je karakteri tyre,

ti je sinqeriteti i pa vdekshem,se ne shpirtin tend ashtu ke lindur, si nje diamant ,qe nuk shuhet kurreee!!