Si,sorkadhe lozte-Adem Nuhaj


Si , sorkadhe lozte …….

Lartë përmbi krua

Aromë lulesh vinte

Mikja , që unë doja

hije , po rrinte.

Si , sorkadhe lozte

Nëpër ato rrëza

Këngën ligjëronte

Ashtu , si thëllëza.

Si lule në Maj

Vetëm sy e vetull

Bukuri e sajë

Mua më ka tretur.

E shoh nëpër brinja

Shkarpa për të mbledhur

Gushën me temina

Gjoksi shkëmb i hedhur.

U ngjita në majë

Si , i sakatosur

Nga syri i sajë

Unë isha plagosur.

Si , vesë te qerpiku

Një pikë lot i ra

Bëri sikur iku

Kur , mua më pa.

Hodhi një përrua

Dhe bëri shaka

Sikur u rrëzua

Bëri sikur ra.

Me gjunjë të këputur

Pranë sajë u afrova

Ì fala të puthur

Të puthura mora.