S’ka si ty o vendi im !Laureta Malaj


Laureta Malaj

Asaj rruge që kam ecur ,

do të vij unë përseri.

Sepse shpirti më kërkon

aty ku zemra përjetë rri .

N’ato rrugët e përbaltura

ku kalova fëmijërinë .

Nuk kishim aq pretendime ,

por kishim dashurinë .

Në çdo vend të botës brodha,

dhe të shtruar me asfalt .

Por asnjë zemrën s’ma ngrohu

dhe sikur të kishte mjaltë .

Vendi im qofshë i bekuar

se asnjë s’na do si ti !

Kur e ndjej mungesën tënde

zemrën shkul ,e nis tek ti !