Skanimet e reja zbulojnë se çfarë fshihet brenda “Sirenës së Fixhit” të tmerrshme


Sirenat e Fixhit kanë provuar atraksione të njohura muzeale prej vitesh.

Një ‘krijesë’ famëkeqe e bërë nga një përzierje e kafshëve të tjera i është nënshtruar skanimit me rreze X dhe CT.Ndonëse mund të quhet një ‘sirenë’, kjo bishë me pamje groteske është pothuajse aq larg nga sirenat e bukura të mitologjisë sa mund të merret – një lajthitje kimerike që është shfaqur herë pas here që kur origjinali ishte i pari. u shfaq në Muzeun Amerikan të Barnum-it në 1842.

Ky ekzemplar i veçantë, i cili u soll nga Japonia nga një marinar amerikan, më vonë iu dhurua Shoqërisë Historike të Qarkut Clark në Springfield, Ohio në 1906. Përpara mbi 115 vjet dhe tani skanimet CT dhe Rrezet X më në fund kanë zbuluar saktësisht se nga çfarë lloj krijese (ose krijesash) përbëhet në të vërtetë kjo neveri groteske.

Rezulton se në fakt është pjesërisht peshk, pjesërisht majmun dhe pjesërisht zvarranik.

“Ka kokën dhe bustin e një majmuni, duart duket se janë ato të një amfibi pothuajse si një aligator, krokodili ose hardhuca e një lloji,” tha radiologu Joseph Cress i Universitetit të Kentakit Verior.”Dhe pastaj është ai bishti i një peshku – përsëri, specie të panjohura. Është padyshim i modeluar, pothuajse Frankenstein së bashku – kështu që unë dua të di se cilat pjesë janë tërhequr së bashku.”